Tisdag!

Oj, oj,oj vad trött jag var i morse när väckarklockan ringde. Jag hade bestämt med Paula att käka hotellfrukost med henne så kl 9 satt vi på plaza. Mätt och trött efter det så bestämde jag och Hanna att vi skulle gå på bildmuseét!



Glada var vi! Men tyvärr så var museet stängt.
Nåväl vi tog en tur runt Gammlia och tittade på djuren! Vi såg....
Geten Emil. (Ja, han hette verkligen så!)


Får!

Något som också brukar visa sig ute på Rex, TC och diverse uteställen här i Umeå.....
nämligen svinen!! Ha, ha, ha!

Men söta var dom! Men det brukar de ju vara ;)

Såg också en nära släkting till mig......

Kossan! Ha... jag är fyndig idag eller hur?
Det var ju nästan som att vara på djurparken och vi avlutade det hela med att självklart fika.




Lägger också upp två kort från förra torsdagen då jag var på middag hos Malin.
 Rosé och goda vänner, vad kan gå fel??
Malin, blir du sugen?





Vill ni ha receptet på denna häligt goda drink?...hör av er!

Ha en bra tisdag!! Jag tänker avsluta den hela med slutet av Scarlett... lovely. Varför gör dom inte kläder eller karlar sådär längre?

Trött, seg, död!

Ja vad säger man?... det är så jag känner mig. Har spenderat dagen framför tvn och det var bra gjort! Inte lust med någonting..vad skulle behövas? hm.. ja kanske lite SOL.. den har ju verklligen lyst med sin frånvaro denna sommar.
Elin (P) vart faan är ryssvärmen som du snackade om?? jag väntar än!

Sliten

Sviterna sen helgen sitter fortfarande i och det är väl klart, efter 5 dagars festande så måste det väl komma någon slags respons från kroppen.... Idag känner jag mig gammal! Men det var det helt klart värt! Det är ju bara marknad en gång om år.

Vad annars då?
Värmen verkar ha flygit sin kos och HMs höstkatalog har kommit. Ännu en sak som bidrar till min höstångest. Men frågan är om jag ska öppna eller inte. Om jag inte öppnar kanske det känns som sommar ett litet tag till. Vad tror ni?
Nu är det i alla fall dags för en liten springtur.

En granne i tvättstugan snor mina trosor!

Nä, det är det ingen som gör... men ´visst var det en rolig rubrik? haha!
igår när jag tvättade kom det in en kille med knästrumpor och morgonrock, han skulle säkert snott trosorna om inte jag vart där.
Bråttom, bråttom... snart på väg till åsele och gissa vad jag sitter och gör när jag borde packa? jo kollar bloggar förstås!
Hm.. inte bra men jag är ju en van packerska. Jag gör som vanligt, tar med hela garderoben. Men visst är det konstigt...garderoben är full men man har ingenting att ha på sig. Ha, får hoppas att alla är för fulla för att märka... det brukar vara så!
Kom och häng vettja... vi kommer få skoj.

Om annat...see u on the other side!!

Snart Allsång!

Sitter inne efter en promenad med Hanna och gissa om jag är glad att vara hemma! Inte bara för att det är skönt att vara själv några dagar...utan det handlar mer om att jag är glad att jag kan vara hemma hos mig. Jag hade ju ett av mina inte så smartaste tillfällen när jag lämnade Åsele på söndagkväll utan min hemnyckel. Detta kom jag förstås på när jag svängde in på min gata. Jag fick snällt sova på Hannas soffa och ringa vaktis dagen efter. Inte smart.

Vi sov i Högland innan vi åkte till Risbäck på dop.

IngaBritt hade med sig sin lilla söta bebis (elins lillebror)



Så här fina var vi påväg till dopet. Som ni märker hade jag glömt att det var till en kyrka vi skulle. Klänningen var mer gjord för en lördagkväll ;) haha!


AStina, AElin å AEmma (hänger ni med på min dialekt!)
Anledningen till varför vi varför vi var i Risbäck


Det bjöds på god mat och gott fika som vi njöt av i fulla drag!

Ha en bra kväll!


Lägger förnöjt upp fötterna...

på tvrumsbordet....Suckar lite gott och tänker: jajjemen det här klara jag ju enkelt!
Pojkarna leker nöjt på sina rum, de har fått både frukost och lunch. Okej Jocke gav dom frukost så att jag fick sova men hur som hellst...
Vi har vart hos farfar, pappa har skjutsat runt oss på "en ragg" och nu leker dom snällt med sitt lego, bra tänker jag!
Dom använder sin fantasi... leker och utvecklas, det behövs efter en vecka med alldeles för mycket tvtittandes hos mig. Så varför inte lägga upp fötterna på soffan, dra filten över sig och se lite på tv. Sagt och gjort ,så var det ju så jag gjorde (det krävdes inte mycket övervägande för det beslutet)
Men vad är det jag hör? ett konstigt ljud och nej, det var inte ljudet av skrik eller pojkar som slåss... (jag har hotat dom idag så inget sånt!) jo självklart var det tvn!!
Edvin hade vart en god bror och satt igång tvn i Hannas och Jockes sovrum och där låg dom och tittade på tv.
Hm.. så gick det med min fina barnvakt.

Hm... ja vad ska jag säga... men vi har faktist också bakat chokladbollar (jag var tvungen att dammsuga köket efter det), cyklat en sväng och ätit mellanmål bestående av äpple. Så det har inte varit en sån dum dag, mycket trevlig dag och mycket trevlig vecka.
Det kommer nog att kännas lite tomt i veckan, speciellt i sängen! Nu är jag ju van att inte bara ha 1, utan 2 pojkar sovandes brevid mig...hm, det kanske går att ordna på annat sätt;) haha...

...fortsättning följer! Äntligen kanske det blir lite spänning i denhär bloggen!

I ren protest...

så ska jag inte göra nånting idag. Lekledare moster har tagit ledigt och pojkarna ska få se på tv heeela dagen. Vi ska inte göra någonting, absolut inget bara för att jag är sur. Sur på vädret, sur på regnet, sur på allt.
Ja, jag vet...det har vart en himla massa tjat om vädret (kanske ännu ett ålderstecken) och mitt dåliga humör, men det är faktist inte kul.
Nåja... några planer för dagen har vi väl trots allt och i morgon blir det loppis och aktion....fynda, fynda, fynda, så egentligen är det väl inte synd om mig (bara lite)

Jag har en liten överraskning till mina vänner när jag kommer hem. Eller överraskning och överraskning men ni kommer bli förvånade...jag kan ge er en ledtråd, det innehåller  mig själv... och ett kök! Förvånade? spända? Jag är väldigt nöjd i alla fall


Ha en bra dag


Äntligen!

Härligt! Hanna S kom med solen igår (en sol hon ritat och satt upp på mitt vardagsrumsfönster) och i morse så sken solen. Det var kanske inte någon sommarvärme men nu ska jag inte vara knusslig.
Ett tips: Tänker du (precis som jag) att det vore ju en god idé att låta barnet vara uppe lite längre på kvällen så att du ska få sovmorgon?
låt mig berätta INGEN GOD IDÉ! Barnet kommer att vakna ännu tidigare, på ännu sämre humör, tillsammans med en trött moster så är det ingen lyckosam kombination.
Nu kanske ni med barn skrattar gott, skakar på huvudet och tänker stackars, dumma sate men jag visste helt enkelt inte bättre.
Nåväl efter lite lunch hos mormor så var både barn och moster på bra humör igen.
Idag gick resan till Tropikhuset i Holmsund.
Och jag tycker nog precis som Edvin att det där med ormar, ödlor och spindlar ska man hålla sig långt borta ifrån men det blev en trevlig utflykt.
Vi fick klappa på en liten orm och han som skötte den frågade om inte Viktor ville ha den kring halsen

Han tog mod till sig och gjorde det hela. Ni ser, inte läskigt alls.
Sen så försökte jag få Edvin att åtminstone ta på ormen och då så lägger skötaren den kring min hals! Min! Jag som inte alls är rädd...hm..(livrädd) Men vad gör man, jag ville ju visa E att det här var ju himla kul och spännande och inte alls farligt.
Nåväl... ni som ser ormen (och gillar sånna) skrattar säkert åt mig eftersom det verkligen var en liten pluttorm.
Trevlig hade vi i alla fall och avslutade utflykten med fika på konditori.

Efter midagen kom Hanna med en överraskning. Hon ville peppa upp mig lite efter min deppardag. Tack snälla vän!
Har tyvärr slut på batterier i så ni får inte se korten just nu men jag fick en silverbricka, 3 fina glas och en tavla på John Travolta...haha.. den bästa! Sen hade hon också med sig en lite flaska cava (ett glas var) så vi hade en toppenkväll.

Nu sover Viktor gott, Edvin ännu en kväll hon mormor och jag har inte ens packat inför resan i morgon. Då blir det åsele och dop i risbäck.
Sov gott

Hur svårt kan de va??

Jag menar det. På allvar alltså... hur svårt kan det va??
Bara gör som jag vill, är det så svårt?? VA? VA? VA?
Ge mig sommar nu!!
Som ni förstår har jag fått ett psykbryt.
Tack och lov sitter Viktor tryggt framför tvn medans jag sitter här och nästan spasmar. Det är sant, tror ni mig inte, kom hit och titta på tant.
Seriöst, vad hände? Jag behöver sol... sommar, bad (och kanske lite vin).
Jag hade inte planerat min och pojkarnas semester inne i min lilla tvåa, det är inte roligt någonstans.
När man är liten ska man få vara ute leka och ha skoj. Inte nästan bli ihjälslagen av sin egen bror, för det är vad som händer när dessa två blir görolösa. Det är nästan så att jag också vill hoppa in i slaggiset, för inte är det roligt när det bara regnar.
Visst kommer solen nästa vecka? lova!
Då är de ju marknad och då behöver vi sol.
Jag får ju deppen av detta väder, höstdeppen.

Hur som... Virus tvingade ut mig på en promenad, för han ville minnsan ut och sparkcykla fast det regna och det är klar.. när jag var liten tyckte jag också att det var roligt att hoppa i vattenpölar så djupa så vattnet rinner in i stövlarna.

Over and out

Lägesrapport!

Dag 2 är snart över (nej, ingen nedräkning här) och jag måste säga att det går mycket bra!!


Viktor var tvungen att ha sina nya solglasöon på sig igår.... utifall att det skulle bli sol. Men nej. solen kom aldrig utan jag fick springa in efter regnkläder (man kan ju inte tänka på allt.
Dagen gick bra och jag fick till och med i dom pannkakor gjorda på fiberdinkel och grahamsmjöl. Viktor åt i godan ro medans Edvin tyckte dom smakade lite bränt.

Idag har vi spenderat dagen på Leos Lekland, gissa och det var mycket folk. Och jag har bara 1 sak att säga.... ungar alltså! Vad dom lever om, tur att "mina" är så väluppfostrade och ordentliga!!
Hanna S skrattade gott åt att hon minnsan fick åka hem själv, utan barn. Hon har varit lekledare kan man väl säga, hållt MIG sällskap och sett till att JAG vart nöjd och glad.

Vi var ju förstås tvugna att köpa mat och slush, efter Leos så blev det "godishuset"och jag måste nog än en gång säga det jag försökte få pojkarna säga i telefon kära syster "tur att din lillasyster är tät" Haha, Virus den smartingen köpte ju inget godis för han hittade en tugummimaskin han ville ha. Sen åt han ju förstås mitt godis!  Smart kille.

Ikväll sover Edvin hos mormor så jag och Viktor är själva....
fortsättning följer!

/en trött


Veckan är räddad!

Första semesterveckan är här och jag måste tyvärr säga att vädret ser inte ut att bi något vidare.
Nåja, jag har ju pojkarna här som håller mig sällskap så vi ska nog hitta på något roligt.
Och kära syster du kan vara lugn, jag ska nog se till att hålla dina pojkar sysselsatta



Som du ser, så har jag lånat några filmer (tack snälla Andreas o Elin) vi har på morgonen redan avverkat två stycken.
Haha..sovmorgon för moster!
Pojkarna är klädda, moster är klar, pannkakssmeten står i kylskåpet och väntar till lunchen, nu är det dags för lekparken....Jag vet inte vad alla snackar om, det här med barn verkar ju enkelt. Hahaha!

Ha en bra dag!

Utgång

Igår blev det en spontanutgång på Rex. Jag, Frida och Hanna tittade på Allsången och snackade om att ha fest någon tisdag, sagt och gjort så drog vi ihop vinslattarna sen i lördags och gjorde Sangria (ja, vi var ut i lördags också!)


Sangria ska ju egentligen göras på röttt vin, vi gjorde vår egen blandning på vitt vin och rosé och det funkade bra det med! Riktigt gott blev det.




Det var jag och Frida som fokuserade på drickat medans hanna följde med för att hålla öonen på oss..haha. Tur att nån kan göra det.



Vi hade riktigt kul, det enda tråkiga är att jag inte längre kan ha mina nya höga skor. Uppenbarligen så sväller mina fötter och blir till två tjocka korvar så jag kan knappt gå. Nya skor, idag.
Solen skiner och det är riktigt fint väder, skulle vilja liga på stranden men jag tror att min röda hud skulle bli väldigt tacksam om jag lät den vila i alla fall en dag.

RSS 2.0